Új funkciót tervez a Netflix, amely forradalmasíthatja a műsorválasztást

Úgy tűnik, hogy a Netflix nagyon is komolyan gondolja a hagyományos televízió és a modern tartalomfogyasztás, tehát a streaming előnyeinek egyfajta vállalható kombinációját az applikációjában, és hamarosan globálisan is elérhetővé fogja tenni a tartalmak véletlenszerű lejátszásának, a tesztelt „Nézzünk valamit” (Shuffle Play) továbbfejlesztett változatát.

A „Nézzünk valamit” a tesztelési fázisában úgy működött – ami még jelenleg is működik néhány eszközön (pl. Vodafone TV) a tesztfiókokban, hogy a Netflix a megtekintési előzmények alapján választott ki egy tartalmat (amelyeket egymás után rendezett lejátszási listában, amelyet mi nem tudtunk előre megtekinteni), és így próbálta elkerülni, hogy a több ezer cím hosszas kiválasztása esetleg zavart keltsen az előfizetőben, ha netán éppen valami könnyed tévézésre vágyik, és nincs kedve hosszú perceket a válogatással tölteni.

Valójában én magam is úgy gondolom, hogy a Netflixnek, és úgy alapvetően az egész streaming iparnak arra kell törekednie, hogy adott esetben akár két gombnyomással is dönthessek róla, hogy van kedvem, – és persze időm filmeket vagy sorozatokat válogatni, vagy pont egy órát szeretnék a képernyő előtt lazán eltölteni, és inkább örülnék egy praktikus és könnyed „tévézésnek” a streaming tartalmaim között. Ezt a lehetőséget célszerű elkülöníteni attól a Netflix-élménytől, amikor célirányosan a kedvenceket néznéd vagy éppen azt, amit itt a Műsoron olvastál, esetleg a főoldal kínálatából válogatnál. A kettő nem összetévesztendő, és nem is ugyan azt a felhasználói élményt vagy szórakozási faktort nyújtja rövid- illetve hosszútávon.

Tehát arról van szó, hogy valamennyi médiacégnek elérhetővé kellene tennie néhány egyszerű és rövid lépésben ezt az opciót, hogy hangulatomhoz és időszakomhoz alkalmazkodva dönthessek róla, hogy szeretnék válogatni a több száz vagy inkább több ezer címből álló műsortárból vagy inkább ezt simán rábíznám az applikációra (ahogyan évtizedekig tettük a csatornák műsorszerkesztőivel), amely a korábbi tartalmi fogyasztásaim hatékony elemzése után próbálja „leegyszerűsíteni” a szórakozásomat.

Ennek az opciónak viszont közvetlenül az első gombnyomás után kell megjelennie a képernyőn, ahogyan a Netflix Shuffle Play esetében is látni, külön kalibrálva minden egyes felhasználói fiók előzményeinek ismeretében.

Azonban mint kiderült, még ezt az opciót is lehet hatékonyabbá tenni, legalább is erre utal Greg Peters Netflix ügyvezető és Reed Hasting CEO között zajló beszélgetés, amely a heti negyedéves pénzügyi adatok ismertetése utáni pódiumbeszélgetésen hangzott el. Reed Hastings éppen azon viccelődött, hogy ezt a bevezetni készülő opciót majd Google kereső mintájára „Jó napom van” (angolul I’m feeling lucky) -ként fogják elnevezni, vagy netán valami jobbal állnak elő?

– Valami jobbat fogunk kitalálni. Majd meglátod, amikor megjelenik- válaszolt Peters, ami arra enged következtetni, hogy a Netflix valami sokkal komolyabb dolgot tervez a funkcióval, ami nagyobb szabadságot és hatékonyabb tartalomválogatást adhat a felhasználóknak.

Érdekelnek az új hírek és érkező tartalmak a Netflixre? Iratkozz fel a Műsoron hírlevelére. Hurrápéntek Plus, ITT TUDSZ RÁ FELIRATKOZNI

#Netflixvilág #MűsoronPlus

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.