A 2000-es évek nagy visszhangot keltő gyilkosságáról készít sorozatot az HBO Max

A Mindig az ördöggel című netflixes thriller rendezője Antonio Campos az HBO Max-ra készíti el The Staircase címmel új nyolc epizódból álló limitált sorozatát, amely a 2000-es évek egyik legfelkavaróbb amerikai gyilkossági ügyéről fog szólni.

Antonio Campos a Simon Killer (2012) és Christine (2016) című filmjei után tavaly debütált a Netflixen a Mindig az ördöggel (The Devil All The Time) nyomasztó hangulatú thrillerével, ami Donald Ray Pollock azonos című regényének a filmadaptációja, és olyan színészek játszottak benne, mint Robert Pattinson, Tom Holland és Bill Skarsgård. A WarnerMedia közleménye szerint a most berendelt sorozat egy nagy visszhangot keltett amerikai gyilkosság részleteit fogja feltárni, amelyben egy ismert író volt az elkövető. A Time Of War és az A Bitter Peace című regények eladósodott szerzője Michael Peterson írót 2003-ban ítélték el gyilkosság vádjával életfogytiglani börtönre, amiért 2001-ben állítólag szándékosan megölte feleségét Kathleen Peterson, és felesége életbiztosításából próbálta rendezni az idők alatt felgyülemlett tartozásait.

A The Staircase című minisorozat az akkor készült bűnügyi dokumentumok, valamint az esetről szóló különféle könyvek és beszámolók adaptálásával fogja feltárni a rejtélyes ügy részleteit, illetve az iró korábbi életét, mivel az eset után kapcsolatba hozták egy 1985-ben történt, hasonló körülmények között elkövetett gyilkossággal is.

A sorozat executive producere és showrunnere Antonio Campos és Maggie Cohn lesz.

Kép: Antonio Campos a Mindig az ördöggel forgatásán (Glen Wilson/Netflix)

#Műsoronplus #HBOMax #HBOZóna

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.