Megszűnt egy ismert Netflix funkció, már nálunk sem elérhető

A streaming szolgáltató még 2021 áprilisában, a pandémia közepette vezette a Lepj meg, vagyis Surpise Me véletlen lejátszásra szolgáló funkciót, de tegnap óta megszűntette, és már nálunk sem érhető el.

A Netflix azzal magyarázza az opció kivezetését, hogy hogy a felhasználók már inkább egy adott műsorra, filmre vagy műfajra keresnek rá, ami tulajdonképpen aláásta a funkció vonzerejét, ezért már a múlt hónapban megszüntették, de csak most került ténylegesen ki az applikációból. A Wall Street Journal jelentése szerint a cég azonban továbbra is keresi a módját annak, hogy több lehetőséget és módot nyújtsanak előfizetőinek a tartalmak felfedezésére.

Korábban én is írtam a funkció bevezetéséről, amit itt lehet elolvasni.

A cég mindig is élen járt a fogyasztói élmények fejlesztésében, ami netflixezés a kezdetek óta igen vonzóvá tette a filmek és sorozatok streamelésében, és ezen a jövőben sem kíván változtatni. Több projekt is fut a véletlenszerű műsorok felfedezésének az érdekében, gondoljunk csak arra, hogy Franciaországban például egy meghatározott kör számára linerási Netflix-csatornát is fenntartanak. A felmérések is azt mutatják, hogy a netflix vezet a felhasználói-élmény különversenyében, ami meghatározó tényező az őrületes streaming versenyben.

A Whip Media 2022-es felmérése szerint is a Netflix vezeti ezt a mezőnyt, de például ugyan ebben az kutatásban a a felhasználók az HBO Max műsorkínálatát és változatosságát ítélték a legjobbnak.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.