SkyShowtime Magyarországon?: új streaming szolgáltatás indul decemberben a régióban

Többek között A Top Gun: Maverlick filmmel és SkyShowtime néven indul új streaming szolgáltatás a kelet-eruópai régióban december 14-én. A szerdán megjelenő platform a magyarországi SkyShowtime indulásának lesz az egyik fontos főpróbája, ami összesen 6 országot fog érinteni, és ebből 3 szomszédos Magyarországgal.

Mit kell tudni a SkyShowtime-ról?

A Comcast az NBCUniversal, a Sky és a Paramount Global vegyesvállalataként jött létre azzal a céllal, hogy megerősítse a Paramount+, a Sky vagy a Showtime márkákat és azok tartalmait a streaming adta környezetben, ikonikus mozifilmekkel és új sorozatokkal egy dedikált paltform segítségével. Az új szolgáltatás lassan egy éve lett bejelentve, és azóta már több országban is megjelent. Elsők között az észak-európai piacokat megcélozva léptek piacra, ahol több országban a korábban használt Paramount+ műsortárat váltotta egy kombinált és modernebb platform segítségével.

SkyShowtime

A SkyShowtime segítségével már egy műsortárban lesznek láthatóak az új blockbuster filmbemutatók – például a Top Gun Maverick, az új prémium sorozatok, családi tartalmak, valamint a Universal Pictures, a Paramount Pictures, a Nickelodeon, a DreamWorks Animation, a Paramount+, a SHOWTIME, a Sky Studios és a Peacock tartalmainak válogatott kínálatával. Az ajánlatuk már csak azért is figyelemreméltó, hiszen ezek korábban elszórtan voltak csak megtalálhatóak. Akik mondjuk a Paramount filmeket vagy a Showtime sorozatokat kedvelik, azoknak több streaming szolgáltatásra kellett előfizetniük, mint például az HBO Max vagy a Disney+, a helyzet viszont 2023-ban megváltozik.

Azonban a SkyShowtime a jövőben a helyi gyártású műsorokra is nagyobb hangsúlyt szeretne fektetni, ami fokozhatja a régió műsorgyártását is. Saját készítésű sorozatok terén olyan produkciók válhatnak elérhetővé legális forrásból, mint Halo, a Yellowstone, a Star Trek: Strange New Worlds, illetve a Showtime által gyártott Yellowjackets, a Dexter: New Blood, a Super Pumped: The Battle for Uber és a First Lady. Ráadásul az előfizetők még több új és exkluzív prémium sorozathoz és filmhez is hozzáférhetnek majd a Universal Pictures, a Sky Originals és az NBCUniversal legjobbjai közül. A platformra érkezik az új drámasorozat az American Gigolo, olyan Sky Original sorozatok, mint a The Rising, a The Fear Index és a The Midwich Cuckoos, illetve az Esküdt ellenségek 21. évada.

Jó, jó, de mikor érkezik Magyarországra SkyShowtime?

Egy új platform bevezetése általában hullámokban és több részletben történik, amelynek elődleges célja a helyi marketing és piac védelme mellett a platform fokozatos terhelése, ami biztosítja egy teljes régió, jelen esetben a közép-kelet-európai térség hatékony kiszolgálását. Ennek keretében első körben Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Horvátországban, Koszovóban, Montenegróban, Szerbiában és Szlovéniában indulnak el december 14-én.

A következő ütemezésben szerepel már Magyarország is, így a SkyShowtime hazánkban 2023 februárjában indul el, viszont a pontos dátumról még semmit sem tudni. Amennyiben tartja a médiacég az eddigi gyakorlatát, akkor várhatóan a hónap középső felében várható a platform érkezése.

A pontos megjelenésről a Műsoron.hu oldalon azonnal beszámolok.

A SkyShowtime indulási időpontjai Európában:

2022

  • szeptember 20-án Dániában, Finnországban, Norvégiában és Svédországban
  • október 25-én Hollandiában és Portugáliában
  • december 14-én Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Horvátországban, Koszovóban, Montenegróban, Szerbiában és Szlovéniában

2023

  • feburárban Spanyolországban, Andorrában, Magyarországon, és a közép-európai térség többi országaiban.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.